Előfizetői tartalom

Folytatódik a brexites horror

Portfolio
A héten folytatódik a brexites rémálom, amiből nem fog egyhamar felébredni Európa. Kedd délután indul Brüsszelben a kétnapos EU-csúcs, ahol David Cameron brit miniszterelnök hivatalosan is bejelentheti a kilépést, és amelynek második napján már csak 27 tagállam vezetői tárgyalnak majd arról, hogy hogyan tovább. Az Európai Parlamentben villámgyorsasággal, szintén kedden szavaznak a brit kilépésről. Az Európai Központi Bank háromnapos jegybanki fórumán Mark Carney BoE-elnök, Mario Draghi EKB-elnök és Janet Yellen Fed-elnök egy panelbeszélgetés keretében cserél eszmét - vélhetően - a Brexitről. Hétfő reggel a spanyol választások eredményeit is megismerjük.

Angela Merkel német kancellár hétfőn délután 3 órakor először Donald Tuskot, az Európai Bizottság elnökét fogadja Berlinben, majd Francois Hollande francia elnökkel és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel találkozik. A három vezető este fél 6-kor áll a sajtó elé. Az Európai Parlament kedden délelőtt 10 órakor egy rendkívüli plenáris ülés keretében vitatja meg a brit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés