Előfizetői tartalom

Fontos rangsorban lépett előre Magyarország

Portfolio
Néhány uniós ország adata még hiányzik, de azt már most kijelenthetjük, hogy egy fontos listán lépett előre Magyarország annak köszönhetően, hogy a negyedik negyedévben kellemes meglepetést okozott a GDP-növekedés. Az eddig közölt húsz tagállam adatai közül az éves növekedési ütemben a hatodik, a negyedévesben pedig az ötödik helyen áll hazánk.

Az Eurostat számításai szerint a magyar GDP 3 százalékkal növekedett a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, az előző negyedévvel összehasonlítva pedig 1 százalékos volt a bővülés. Ez azt jelenti, hogy az előző negyedéves 2,6 százalékos ütemről gyorsulni tudott a gazdaság, amire egyébként a tagállamok többsége képes volt, ennek ellenére az EU28 növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés