Előfizetői tartalom

Gigantikus költekezésbe kezd még idén a kormány!

Az idei költségvetés módosítására készül a kormány, mivel bővült a mozgástér - ez derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtök esti közleményéből. A minisztérium szűkszavú tájékoztatása szerint több területnek ad az idén összesen - első ránézésre meglepően nagy - 500 milliárd forintos plusz forrást. A Költségvetési Tanács véleményéből közben újabb részleteket tudtunk meg a hatalmas idei pénzköltésről.

Az NGM bejelentetteAz elmúlt hónapok kedvező gazdasági folyamatai jelzik, hogy jelentős többletbevétellel számolhat a büdzsé a korábban tervezettekhez képest - áll a közleményben. A pénzforgalmi hiány és az uniós módszertan szerinti hiánycél tartása mellett biztosít a kormány közel 500 milliárdos többletforrást - többek között - az oktatásra (91,6 milliárd), külön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés