Előfizetői tartalom

Gombamód szaporodnak a Brexit-témájú cikkek a hazai sajtóban

Portfolio
A Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) elemzésében a brit kilépés (Brexit) hazai online sajtómegjelenéseit vizsgálta egy Textplore nevű szövegelemző szoftver segítségével, amely 3 millió hazai cikket tárol feldolgozott formában. Eredményeik szerint a hírportálok gyakrabban csak 2016 februárja óta foglalkoznak a Brexittel. A cikkek kulcsszavainak vizsgálata alapján úgy tűnik, hogy a sajtó tárgyalja a kilépés gazdasági vonatkozásait, azonban a mélyebb elemzés azt mutatja, hogy a Brexit magyar gazdaságra gyakorolt lehetséges hatásaival nem foglalkozik a hazai sajtó.

A GVI a magyar online sajtófelületeken megvizsgálta a Brexit témájú cikkek jellegzetességeit. A vizsgálat során hat hazai portálon megjelent összes, a Brexit kifejezést tartalmazó (273 db) cikket elemezték.A Brexitre vonatkozó legelső említés 2012.08.10-én arról számolt be, hogy a legnagyobb japán befektetési bank esélyesnek tart egy esetleges népszavazást a kilépésről....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés