Előfizetői tartalom

Görög népszavazás után indul a hét

Portfolio
Vasárnap megtartották Görögországban a nemzetközi reformcsomagról szóló népszavazást, melynek hivatalos végeredménye meg is született az éjjel: a görögök többsége (61 százaléka) határozott nemet mondott a megszorításokra. A baj csupán az, hogy bár nem az eurózónából való kilépésre akartak szavazni a nemmel voksolók, elképzelhető, mégis ez lesz a vége. Bár egyértelműen a görögök sorsának alakulása dominálja majd az eheti híreket és mozgatja majd a piacokat, néhány friss adat is érkezik a héten: szerdán a júniusi magyar inflációs adatra számíthatunk, míg ugyanezen a napon a Fed nyíltpiaci bizottságának (FOMC) legutóbbi üléséről szóló jegyzőkönyv is napvilágot lát. Utóbbi az amerikai jegybank kamatemelési szándékának időzítését illetően lehet érdekes.

A görög népszavazás napjáról való tudósításunkat itt olvashatja:Kapcsolódó cikkünk2015.07.05Nemet mondtak a görögök - Jön az uniós válságcsúcs!A nemek győzelmével tovább bonyolódik a görög válság, ugyanis nem tudni, a görög kormány mivel fog előállni az eredmények láttán. Ami biztos, a nyilatkozatok alapján tévednek, ha azt gondolják, az uniós vezetőkkel pár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés