FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Greenspan: ki kéne lépniük a görögöknek, ijesztő a válasz

MTI
|
Portfolio
Görögországnak várhatóan távoznia kell az euróövezetből, mert további tagsága sem a görög gazdaság, sem a valutaunió érdekeit nem szolgálja - mondta vasárnap a BBC-nek Alan Greenspan. Az amerikai Fed volt elnöke szerint nehéz elképzelni, hogy sok csalódás után ki adna még hitelt a görögöknek, így viszont csőd és kilépés lesz a folyamat vége. A Grexit legalább 20 százalékos esélyére múlt héten a ZEW német vezető kutatóintézet is felhívta a figyelmet. Közben viszont vasárnap a görög pénzügyminiszter azzal fenyegetett, hogy ha ők kilépnek, akkor lesznek követőik, így az egész eurózóna összeomlik. Egyúttal az olasz és a portugál adóssághelyzet fenntarthatatlanságára is célzott, ami újra előhozhatja az eurózóna szétesésével kapcsolatos félelmeket.

Senkinek sem jó ez a kényszerházasságGreenspan az interjúban azt hangsúlyozta: a jelenlegi euróövezeti válságot nem látja megoldhatónak úgy, hogy Görögország továbbra is a valutaunió tagja marad. Így szerinte csak idő kérdése, hogy mind az eurózóna többi tagállama, mind maguk a görögök felismerjék: a válás a legjobb stratégia.A Fed korábbi nagy tekintélyű elnöke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés