FONTOS Okosban oldja meg a kormány a legnagyobb 2024-es problémáját
 
Előfizetői tartalom

Gyenge volt a magyar GDP-növekedés

Portfolio
Tavaly a 4. negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye (szezonálisan és naptár hatással kiigazítva) 1,5%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Az előzetes várakozások 2,0%-os bővülésről szóltak, igaz, ez a kiigazítatlan adatra vonatkozó előrejelzés konszenzusa volt. A kiigazítatlan GDP-növekedési adat 1,6%, vagyis a növekedés elmaradt a várakozásoktól. Az előző negyedévhez képest a magyar gazdaság 0,4%-kal teljesített jobban az utolsó három hónapban. Az utolsó negyedév adatait is figyelembe véve 2016 egészében az éves átlagos gazdasági növekedés 1,8% volt.

A negyedik negyedévet a termelő szektorok gyengélkedése jellemezte. A havi termelési volumenekből kirajzolódó kép szerint az ipar ugyan kissé bővült az előző negyedévhez képest, de a teljesítménye így is csak elérte az egy évvel korábbi szintet, vagyis az éves növekedéshez a szektor hozzájárulása nulla körül lehetett. Az uniós források által fűtött építőipar 2016...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés