Előfizetői tartalom

Gyerekek a nyugdíjrendszerben: biztosítás vagy luxusjószág?

Holtzer Péter
Az alábbiakban konzisztencia-keresésre invitálom a kedves olvasót, hátha együtt megtaláljuk. Az apropót részben az adja, hogy néhány nap múlva Budapesten fog előadni Douglas Murray, aki régóta ír és beszél az Európa irányába tartó nagymértékű bevándorlás kérdéseiről, és akinek idén e témában megjelent “Strange Death of Europe - Immigration, Identity, Islam" című könyve nem véletlenül kapott élesen eltérő véleményeket a paletta különböző oldalairól. A szerző véleménye szerint a bevándorlás Európa számára veszélyes és végzetes, és a mellette általában felvetett érvek egyike sem állja meg a helyét, így az sem, hogy a nyugdíjrendszerek problémáira legalább a válasz egy részét kínálhatná. Az előadáshoz hozzá fog szólni Novák Katalin EMMI-államtitkár, akinek szerény feladata a termékenység 2,1-es szintre történő emeléséhez szükséges politikák kidolgozása.

Nos, vizsgáljuk a magyar kormány keretrendszerén belül az összefüggéseket, anélkül, hogy ezen a ponton azt külön bírálnánk vagy támogatnánk - az egy másik történet. Ez a keretrendszer arról szól, hogy a bevándorlás káros az országnak, mert gazdaságilag az eredője negatív, és mert kulturálisan nem tudunk/akarunk befogadni idegeneket (különösen, ha már érzékelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés