Előfizetői tartalom

Gyurcsányista bábszínháznak nevezte Járai az MNB-t

Portfolio
A Költségvetési Tanács egy értelmetlen szervezet, már az induláskor látni lehetett, hogy nincs szükség az apparátusára - jelentette ki Járai Zsigmond a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) konferenciáján. Szerinte a jelenlegi jegybank inkább egy gyurcsányista bábszínházhoz hasonlít, a magyar nyugdíjpénztárak pedig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért nem kár értük. A fenti intézmények körüli csaták szerinte értelmetlenek, ehelyett a versenyképesség növelése lenne az igazi kérdés.

A magyar kormány egy olyan "csúcsra törő" gazdaságstratégiát választott, amely komoly kockázatokkal jár. A bizakodás, mely szerint a költségvetés és az államadósság helyzetének csökkentésétől önmagában is javul az ország versenyképessége, valószínűleg nem illett bele a Fidesz gondolkodásába és ígéreteibe, a megszorításokból való félelembe -fogalmazott Járai....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés