FONTOS Itt a fordulat? A vártnál sokkal gyengébb az amerikai gazdaság
 
Előfizetői tartalom

Ha nem csinálunk valamit gyorsan a magyar oktatással, állva hagy minket a világ

Portfolio
A World Economic Forum elemzése szerint 130 országból Norvégia, Finnország és Svájc rendelkezik a legfejlettebb humántőkével. Magyarország a 39. helyen végzett, vegyes részeredményekkel. Míg egyes területeken jól teljesítünk, addig az oktatási rendszer színvonala meglehetősen alacsony, nem fordítunk elegendő figyelmet arra, hogy a most felnövő generációk a jövőbeli boldoguláshoz szükséges, hasznos tudást szerezzenek, ami ebben a gyorsan változó világban az ország tartós leszakadásához vezethet.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy ország hosszú távú növekedése szempontjából mennyire fontos a humántőke fejlesztésébe történő befektetés. Ehhez elengedhetetlen, hogy elég forrás jusson az oktatásra, ez a pénz hatékonyan kerüljön felhasználásra, illetve az, hogy az esélyegyenlőség elve minél inkább érvényesüljön, vagyis mindenki kihozhassa magából képességeihez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés