Előfizetői tartalom

Ha nincs infláció, miért emelnének kamatot Matolcsyék?

Portfolio
Nemhogy holnap vagy az idén, még jövőre sem emel kamatot a Magyar Nemzeti Bank - vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Egy hónapja azért még merészebb elképzeléseik voltak a kamatokat illetően a piaci szakértőknek. A visszafogottságot leginkább a márciusi meglepően alacsony inflációs számok magyarázzák, amelyek alapján úgy tűnik, hogy a kereslet- és költségnövekedés nem lódította el a fogyasztói árakat.

Holnap a változatlan 0,9%-os szinten tartja irányadó kamatát a monetáris tanács, vélik egységesen az elemzők.Megítélésünk szerint összességében sem a külső, sem a belső gazdasági folyamatok nem adnak okot egyelőre arra, hogy az MNB felülvizsgálja "minél hosszabb ideig, minél lazább" monetáris politikáját- foglalja össze a meglátásait Jobbágy Sándor. A CIB Bank elemzője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés