Előfizetői tartalom

Hamarosan kiderül, mennyire gondolják komolyan

Hát idáig is eljutottunk. Most már legalább tudjuk, mi kell nálunk ahhoz, ami minden más országban természetes. Vagyis hogy mi kell ahhoz, hogy a jegybank elnöke és a miniszterelnök leüljön egymással beszélni. Kell hozzá 320-as euró, 11 százalékos államkötvény hozam, az államcsődtől való félelem, leminősítés, irracionális lakossági ijedtség, a nemzetközi hitelességünk megsemmisülése. Ne cifrázzuk: az kell hozzá, hogy jól tele legyen a gatya.

Persze most is lehet kicsit olyan érzésünk, mint az IMF visszahívásakor. Akkor is csak két-három nappal kellett ahhoz visszagondolni, hogy emlékezzünk, miként oltotta teli tüdőből Matolcsy György az IMF-et a parlamentben. Most idézzük csak fel, hogy a kormány és az MNB egymásra találása előtti napon Lázár János még bemondta a mikrofonba, hogy a jegybank "nem Simor András...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés