Hamuvá bombázzák Amerikát, elsüllyesztik Japánt - félelmetes fenyegetőzésbe kezdett az őrült diktátor

2017. szeptember 14. 09:02    
nyomtatás
 
Észak-Korea azzal fenyegetőzik, hogy "elsüllyeszti" atomfegyvereivel Japánt és "hamuvá és sötétséggé" változtatja az Egyesült Államokat, amiért támogatják az ENSZ Biztonsági Tanácsának újabb szankcióit.


A fenyegetés a phenjani állami ázsiai és csendes-óceáni "béketestülettől" származik, ami egy külüggyel és propagandával foglalkozó észak-koreai hivatal. Az atomcsapás mellett a dzsucseista hivatal az ENSZ BT feloszlatását is kérte, ami szerintük "a gonosz eszköze" és "lefizetett" országokból áll, amelyek az Egyesült Államok akaratát hajtják végre.

A szigetcsoport négy szigetét a tengerbe kellene süllyeszteni a dzsucse atombombájával. Japán létezésére nincsen többé szükség mellettünk
- mondta a testület Észak-Korea hivatalos hírügynöksége, a KCNA szerint, amit a Reuters tolmácsolt.

A dzsucse Észak-Korea hivatalos ideológiája, lényegében a sztálinista önellátó kommunizmus lokalizált formája. A rezsim a hétfői ENSZ-szankciók miatt lett ideges, ugyanis a 15 tagú BT kivétel nélkül újabb szankciókat szavazott meg az elszigetelt országnak, amellyel az ország második legnagyobb exportcikkét, a textiltermékeket korlátozzák.

Közben a Citi egyik vezető politikai elemzője a CNBC-nek azt mondta, hogy egy koreai konfliktus destabilizálná a régiót és van arra is esély, hogy globális konfliktussá fajul a dolog.

Tina Fordham, a pénzintézet vezető nemzetközi elemzője úgy véli, hogy az Egyesült Államok biztonsági garanciái miatt egy koreai konfliktus szinte azonnal nemzetközi konfliktussá fajulna.

Egy esetleges konfliktus gazdasági hatásairól azt mondta, hogy ez a "legnagyobb geopolitikai kockázat" és megmozgatná a piacokat is. Úgy véli, egy háború a félszigeten olajpiaci és növekedési sokkal is járna.

Konkrét elvárást nem fogalmazott meg a konfliktussal kapcsolatosan, mivel szerinte számos változó mentén alakulhat majd. Úgy véli, nemcsak Kim Dzsongun kiszámíthatatlan játékos, hanem Donald Trump elnök is "úgy változtatja meg az amerikai kül- és biztonságpolitikát, ahogy azt még sosem láttuk."

A napokban az Oxford egyébként kiadott egy tanulmányt arról, hogy mik lehetnek a konfliktus lehetséges gazdasági hatásai, erről itt írtunk:
2017.09.13 09:53 Ilyen hatással lehet a világra a koreai konfliktus további hevülése

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium