Előfizetői tartalom

Háromszor annyi a szegény, mint 10 éve - Nem csoda, hogy alig vállalnak gyereket az olaszok

Portfolio
2006 és 2016 között közel háromszorosára nőtt az abszolút szegénységi küszöb alatt élők száma Olaszországban - olvasható ki az ország statisztikai hivatalának közleményéből. Ennek tudatában nem csoda, hogy miért vállalnak olyan kevés gyereket az olaszok, illetve hogy politikai stabilitás szempontjából miért Olaszország az EU leggyengébb láncszeme.

Olaszországban az abszolút szegénységi küszöb alatt élők száma tavaly meghaladta a 4,7 milliót, ami a 10 évvel ezelőtti állapotokhoz képest több mint 3 milliós növekedést jelent. Ők azok az emberek, akik még a legalapvetőbb fogyasztási javakat és szolgáltatásokat sem engedhetik meg maguknak.A 4,7 millió abszolút szegénységi küszöb alatt élő az ország lakosságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés