Előfizetői tartalom

Hasznos tanácsot kapott Kína az IMF-től

Portfolio
Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap vezérigazgatója őszinte tanáccsal látta el Kína vezetőit a davosi Világgazdasági Fórum (WEF) éves találkozójának második napján. Az IMF vezetője szerint az ázsiai országnak jobban kellene kommunikálnia a pénzügyi piacokkal. Valószínűleg ezzel kevesen nem értenek egyet az elmúlt hetek tapasztalatai alapján.

Van egy kommunikációs probléma, amit a piacok nem szeretnek - mondta Lagarde. A vezető szerint Kína számos gazdasági fronton átalakuláson megy keresztül: az iparról a szolgáltató szektorra, az exportról a fogyasztásra helyeződött át a hangsúly, és a korrupció is enyhült a kormányzásban. Hozzátette ugyanakkor:Ezt az átmenetet is jobban szolgálná, ha jobban és többet kommunikálnának.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés