Előfizetői tartalom

Hatalmas elszámolási csatát nyerhet meg Magyarország

Fontos állomásához érkezett az Eurostat és a magyar statisztikai hatóságok között évek óta zajló elszámolási vita az Eximbank ügyében. Úgy tudjuk ugyanis, hogy az illetékes bizottság által (magyar kezdeményezésre) felállított munkacsoport a magyar fél álláspontját alátámasztó következtetésre jutott. Ezek szerint ugyanis az Eximbankot nem szükséges az államháztartáson belülre sorolni.

Három éve húzódik egy fajsúlyos elszámolási vita Magyarország statisztikai hatóságai és az Európai Unió statisztikai hivatala között az Eximbank ügyében. A kérdés az, hogy a pénzintézetet az államháztartáson belülre kell-e sorolni. Az Eurostat azon az állásponton van, hogy az Exim bizony államháztartáson belüli intézmény, mivel megfelel az állami tulajdonú zártkörű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés