Előfizetői tartalom

Hatalmas megállapodásokat kötöttek magyar cégek Kínában

MTI
|
Portfolio
Hatalmasnak hangzó, közel 2 milliárd dollár értékű szerződéseket kötöttek magyar vállalatok Pekingben ma, de a tartalmát illetően ezek lényegében hitel típusú megállapodások, nem pedig Magyarországra irányuló nagyberuházások. Az Eximbank és a Kínai Fejlesztési Bank közösen egy 500 millió dolláros hitelkeretet hozott létre, míg a Wizz Air egy újabb lízingszerződés keretében, listaáron 1,4 milliárd dollárt érő, 11 új repülőgép beszerzéséről írt alá szerződést a China Construction Bankkal. Ezt a két nagy szerződést további kisebbek egészítik ki, amelyeket a most zajló kínai és kelet-európai országok vezetőinek csúcstalálkozója keretében írtak alá és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be róla az MTI-nek. A Wizz Air megállapodásáról külön, részletesebb cikkünk:

Kapcsolódó cikkünk2015.11.26Új kínai partnere van a Wizz AirnekA hírügynökség hangzatos című beszámolójának ("Csaknem 2 milliárd dollár értékű szerződést kötöttek magyar vállalatok Pekingben") főbb tartalmi elemei: Az Eximbank és a Kínai Fejlesztési Bank közösen egy 500 millió dolláros hitelkeretet hozott létre a Kínába irányuló magyar export és a Magyarországra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés