Előfizetői tartalom

Hatalmasat ugrott az ipari exportrendelés Magyarországon

Portfolio
Az előzetesen közölt dinamikus ütemben, 14,5%-kal bővült 2010 novemberében a magyar ipari termelés mind a nyers adatok, mind a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint. A Központi Statisztikai Hivatal által ma közzétett részletes statisztika egyik legérdekesebb fejleménye, hogy a feldolgozóipari ágazatok összes új rendelése kiugróan, 35%-kal nőtt 2009 azonos hónapjához viszonyítva, amely az új exportrendelések 39%-os szárnyalásával magyarázható (az új belföldi rendelések 16%-kal emelkedtek). Az új rendelések bővülése azonban nem volt elegendő a válság miatt lecsökkent rendelésállomány feltöltésére, így a november végi összes rendelésállomány gyakorlatilag az előző év szintjén maradt. Mindenesetre az exportrendelések megugrása kedvező előjelnek számít a várható GDP-teljesítmény tekintetében.

Amint az az előzetes adatokban is közölte a KSH, az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához mérten 2010 novemberében 15%-kal nőtt, havi alapon pedig a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index 4,3%-kal emelkedett. A termelés 2010 első tizenegy hónapjában 11%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában.Az ipari kibocsátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés