Előfizetői tartalom

Hét hónap alatt teljesült az éves hiányterv (2.)

Portfolio
Júliusban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 70,8 milliárd forintot tett ki, ezzel ez első hét havi deficit 900 milliárd forint közelébe emelkedett. Ez az éves pénzforgalmi hiányterv 102%-a. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a várakozásoknak megfelelően alakult a júliusi államháztartási hiány. A tárca helyettes államtitkára az M1 aktuálisnak azt hangsúlyozta: egyáltalán nem számítanak arra, hogy a költségvetés elszaladhat, amit a most publikált adatok is alátámasztanak.

Ez történt júliusbanA 2015. júliusi deficit 70,8 milliárd forintot tett ki, az előző év hetedik hónapjában ez 37,7 milliárd forint volt. A korábbi évekkel összevetve pedig nem kiemelkedő a hiány. Az NGM tájékoztatása szerint a júliusi hiányszám tavalyi évhez viszonyított növekedése főként a fejezeti kezelésű előirányzatok uniós bevételeinek elmaradásával függ össze....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés