Előfizetői tartalom

Hét ok, amiért a magyar oktatás sokkal rosszabb, mint a finn

Portfolio
Verseny helyett együttműködés, jól megfizetett és elismert tanárok, a tévedhetetlenség tabujának ledöntése, a szabadidő szentsége, esélyegyenlőség - többek között ezek adják a finn oktatási rendszer sikerességének alapját. Sok esetben nagyon messze állnak ezek az elvek a hazai és a nemzetközi gyakorlattól, az eredmények viszont a finneket igazolják.

A finn oktatási rendszer az egész világ egyik legjobbja, a 2015-ös PISA-felmérés alapján Európából egyedül az észtek tudták felvenni velük a versenyt.A mindössze 5,5 milliós ország nagyhatalmakat is megszégyenítő teljesítményének okai sokakat foglalkoztatnak, a World Economic Forum cikke összeszedett hét olyan dolgot, ami magyarázatot adhat a finn oktatás sikerének mibenlétére.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés