Előfizetői tartalom

Hiába küzd Kína - Rohamtempóban égeti a tartalékait

Portfolio
A kínai jegybank múlt héten keményen fellépett a jüan gyengülésére játszó spekulánsok ellen, amivel átmenetileg erősíteni tudta az árfolyamot, a héten viszont újra gyengülni kezdett a kínai deviza. Hiába a jegybank intervenció, a fokozódó tőkekivonásokat és a gyorsan apadó nemzetközi tartalékokat látva elkerülhetetlennek tűnik a további leértékelődés, hosszú távon ugyanis nem lehet ellenszegülni a piac akaratának.

2015. augusztus óta - egy tavaly év eleji, nagyobb korrekciótól eltekintve - folyamatosan gyengül a kínai jüan az amerikai dollárral szemben, és úgy tűnik, hogy a jegybank aktív közbeavatkozásával sem tudja megfordítani ezt a folyamatot, legfeljebb csak átmenetileg tudja lassítani azt.A piaci szereplők pontosan tudják, hogy a kínai deviza gyengülésre van ítélve, ezért időről-időre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés