Előfizetői tartalom

Hiába minden, egyszerűen nem akar drágább lenni az élet Magyarországon

Portfolio
Októberben 2,5%-ról 2,3%-ra lassulhatott az infláció éves dinamikája Magyarországon, ami ismét megerősítheti a Magyar Nemzeti Bank döntéshozóit abban, hogy indokolt a laza monetáris politika tartós fenntartása - vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Egyre több szakértő véli úgy, hogy még 2018 végén is az MNB 3%-os célja alatt maradhat az éves áremelkedési ütem.

Hiába mutat egyre több tényező abba az irányba, hogy a hazai inflációnak emelkednie kellene, legyen szó akár a béremelkedés által fűtött belső kereslet élénküléséről, vagy a szép lassan kibontakozó globális reflációs folyamatokról, a KSH adatai alapján egyelőre nem beszélhetünk jelentős árnyomásról. (Legutóbb szeptemberben 2,5%-os éves adatról számolt be a KSH.)Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés