Előfizetői tartalom

Hiába a Brexit és Trump, optimistábbak lettek a cégvezérek

Portfolio
A világgazdasági kilátásokkal és cégül rövidtávú jövőképével kapcsolatban is optimistábbak lettek a vállalatvezetők tavalyhoz képest - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) nemzetközi tanácsadó cég hétfőn megjelent felméréséből. A vállalat szokás szerint a davosi Világgazdasági Fórum elé időzítette a publikálást, a jelek szerint Donald Trump megválasztása és a Brexit sem bizonytalanította el igazán a vállalati vezetőket.

A Reuters által idézett kutatásban majdnem 1400 globális vállalatvezetőt kérdeztek meg, 29 százalékuk arra számít, hogy a világgazdaság növekedésnek indul 2017-ben, miközben tavaly 27% volt ez az arány. A vezérigazgatók 38 százaléka arra számít, hogy cége növelni tudja majd árbevételét idén, ez az arány 2016-ban csak 35% volt. A PwC elnöke a hírügynökségnek elmondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés