Előfizetői tartalom

Hiába erőlködik az EU, ebből úgyis görög csőd lesz

Portfolio
Miután vasárnap este az eurózóna pénzügyminiszterei eldöntötték, hogy a görög adósságterhek könnyítése érdekében szigorúan önkéntes alapon szeretnék bevonni a magánbefektetőket a görög államadósság finanszírozásába, hétfőn két nagy nemzetközi hitelminősítő is egyértelműsítette: még ezt a legenyhébbnek szánt adósság-átütemezési lépést is csőd eseménynek minősítené.

Kapcsolódó cikkünk2011.06.20Nincs döntés görög ügyben, megint rossz a hangulatHétfőn a késő esti órákban előbb a Standard and Poor’s illetékese jelezte (egy ma megjelent német lap előzetesében), hogy az eurózóna pénzügyminiszterei által tervezett megoldást, azaz az önkéntes jellegű adósság-átütemezést is csőd eseménynek minősítenék. Moritz Krämer, az S&P európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés