Előfizetői tartalom

Hiába jó tanuló Magyarország, attól még minden újabb ötösnek örülünk

Portfolio
Annak ellenére, hogy a piac már beárazta Magyarország felminősítését, még örülhetünk a lépésnek, de az nagy kérdés, milyen további hatással lehet ez a magyar eszközökre - mondta a Portfolionak adott interjúban Szántó András, az Equilor Befektetési Zrt. lakossági üzletágának igazgatója. A szakember szerint nagyon sok tennivaló van még a magyar lakosság pénzügyi tudatossága terén, a versenyképességünk javítására pedig történelmi esélyt kapott a kormány. A brókercég vezetője szerint a tavalyi botrányok után látszik némi előrelépés a szektorban, de a felügyeleti szervek oldaláról lennének még tennivalók.

Portfolio: Múlt péntek óta már egyik hitelminősítőnél sincs a bóvli kategóriában Magyarország, de sokak szerint ez a döntés már rég be volt árazva a piacon. Akkor most örüljünk a döntésnek? Van egyáltalán minek örülni? Szántó András: Persze, örülhetünk. Még mindig vannak olyan nemzetközi alapkezelők, akik csak befektetésre ajánlott eszközökbe fektethetnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés