Előfizetői tartalom

Hiába vár bérnyomásra a gazdaságban a Fed

Portfolio
Az Egyesült Államok legtöbb körzetében stagnáltak vagy enyhén emelkedtek a bérek az utóbbi időszakban - olvasható a Fed szerdán megjelent friss Bézs könyvében, mely a gazdaság állapotát elemzi. mindez azért rossz hír az amerikai jegybanknak, mert éppen a béremelkedéstől várták azt, hogy feléleszti az inflációt. Vagyis a mostani jelentés megint inkább a kamatemelés ellen szól, bár valószínűleg nem ezen fog múlni a decemberi döntés.

Szeptemberben és október elején növekvő bérnyomás volt megfigyelhető az amerikai gazdaságban, de még így is mérsékelt volt a bérek emelkedése. A Fed vállalatvezetők megkérdezésén alapuló jelentése szerint a legtöbb amerikai régióban mérsékelt gazdasági növekedés tapasztalható, a lakossági fogyasztás pedig vegyesen alakul. Az utóbbi időszakban az amerikai munkanélküliségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés