Előfizetői tartalom

Hogyan hat az új válság Magyarországra?

Portfolio
A globális gazdaság újabb gyengélkedése rövidtávon elsősorban a költségvetés ismételt kiigazítási kényszerében jelentkezik majd, s akár egyes állami kiadási tételek csökkentésével, akár az adók és/vagy járulékok emelésével, akár az állami projektek további elhalasztásával járnak az új hiánycsökkentő lépések. Ezek még inkább visszafogják a foglalkoztatás, a fogyasztás és a beruházások bővülését, végeredményben nem engedik Magyarországot kitörni a régiós versenytársakhoz képest tartósan alacsonyabb növekedési pályáról - áll a Magyar Fejlesztési Bank gazdasági jelentésében.

A hátunk mögött hagyott nyarat sem a világ, sem a magyar gazdaság szempontjából nem nevezhetjük eseménytelennek. Miközben az európai és amerikai adósságválság újabb és újabb fejleményei kerülnek a vezető hírek közé, a világgazdasági konjunktúrával kapcsolatos aggodalmak csak tovább erősítették az adósságprobléma gyors megoldásának lehetőségével kapcsolatos félelmeket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés