Előfizetői tartalom

Holnap ráboríthatják az asztalt a piacra Tokióban

Portfolio
A jegybanki kamatdöntő ülés előtt egy nappal kritikus technikai szint közelében tartózkodik a japán jen dollárral szembeni árfolyama. Egy merész monetáris lazító intézkedéssel a központi bank "lekenyerezhetné" a piacot, és segíthetne a devizának kitörni a csökkenő trendcsatornából, vagyis végre megfordulhatna az év eleje tartó, nem kívánt felértékelődés. Ha ez elmarad, és csalódást okoz a japán központi bank, akkor az árfolyam ismét célba veheti a 100-as szintet, amitől már csak egy hajszálra van az új, közel hároméves csúcs.

Idén már többször is csalódást okozott a japán jegybank azzal, hogy nem hajtott vége olyan jelentős monetáris lazítást, amit a piaci szereplők látni szerettek volna. Egyre több elemző gondolja úgy, hogy a jegybank azért nem lépett, mert egyszerűen már nem tud, muníciója kifogyóban van, kezdi elveszíteni a jen felértékelődése ellen folytatott küzdelmet. Ennek ékes bizonyítéka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés