Előfizetői tartalom

Holnap leállhatnak Matolcsyék

Portfolio
A Portfolio által megkérdezett elemzők egyöntetűen úgy vélik, hogy az MNB keddi kamatdöntő ülésen 15 bázisponttal, 0,9%-ra vágja majd az irányadó kamatszintet. Abban a kérdésben, hogy a májusi döntés egyben a kamatcsökkentési ciklus végét is jelenti-e, már megoszlanak a vélemények, a megkérdezettek többsége szerint azonban 0,9% lehet a ciklus alja. A 2017 végére vonatkozó kamatvárakozások 0,75% és 1,5% között szóródnak.

Április 26-i ülésén a vártnak megfelelően 15 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank az irányadó rátán és az egynapos hitelkamaton, miközben az egynapos jegybanki betéti rátát továbbra is -0,05%-on hagyták, szűkítve ezzel a kamatfolyosót.Kapcsolódó cikkünk2016.04.26Nem állnak le Matolcsyék - Elárulták, miértAz ülést követően több nyilatkozat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés