Előfizetői tartalom

Idei mélyponton a magyar feldolgozóipar helyzete

Portfolio
Júniusban 1,3 ponttal 50,9 pontra süllyedt a feldolgozóipari beszerzési menedzser index Magyarországon, ami az idei év legalacsonyabb index értéke - derül ki az MLBKT felméréséből. Ezek szerint a második negyedév nem sikerült valami acélosan az ágazatban, noha a júniusi előzetes eredmények szerint az eurózónában élénkült az aktivitás. Más kérdés, hogy a brit népszavazás után ez majd várhatóan romlani fog, ez pedig a harmadik negyedévi magyar üzleti aktivitásra sem vet jó fényt.

A februári kiugró index érték óta fokozatosan süllyed a magyar feldolgozóipari bmi, a júniusi index érték már közel került a bővülés és a zsugorodás 50 pontos határvonalához és az idei év legalacsonyabb értéke. Mindez azért érdekes, mert a Markit által június 23-án, azaz a brit népszavazás előtti napon közzétett előzetes júniusi érték szerint akkor még élénkülést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés