Előfizetői tartalom

Időzíteni tudni kell - üzenik a devizaguruk

Portfolio
Bár a devizapiacokon gyakorlatilag folyamatosan zajlanak a tranzakciók, természetesen nem minden napszakban van jelen a piacon ugyanannyi szereplő. Az éppen aktuális piaci likviditás, vagyis a keresleti-kínálati viszonyok alapvetően befolyásolják azt az árat, amiért devizaügyleteket köthetünk, épp ezért nem árt észben tartani, hogy egyes devizák esetében milyen napszakban a legnagyobb a forgalom, ezáltal ugyanis - főleg nagyobb tétel esetén - jelentős összegeket spórolhatunk meg. A Bank of America Merrill Lynch elemzői historikus adatok alapján készítettek néhány látványos és nagyon hasznos ábrát a témában.

Szokás mondani, hogy a devizapiac sosem alszik. Tény és való, hogy a részvénypiacokkal ellentétben a devizapiacon nincs egy jól körülhatárolható "nyitva tartási idő", ettől függetlenül azonban igenis van jelentősége annak, hogy mikor akarunk tranzakciókat lebonyolítani. Az üzletek megkötéséhez szükséges piaci likviditás szintje ugyanis napon belül szinte az összes deviza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés