Előfizetői tartalom

Ígérget a kormány, elszáll a hiány

Portfolio
Nagy lassulás vár idén a magyar gazdaságra, a költségvetési hiány is nagyobb lehet a tervezettnél 2016-ban, még akkor is, ha a kormány egyáltalán nem költi el a tartalékokat. A következő években pedig 3% fölé emelkedhet a deficit - alappályán ezzel számol a Költségvetési Felelősségi Intézet csütörtökön bemutatott új technikai kivetítésében, mely már számolt a CSOK új szabályainak hatásával. Ezen kívül pedig még komoly kockázatok is leselkednek idén a költségvetésre, részben a kormány ígéretei miatt. A tavaly nyáron elfogadott 2016-os költségvetést azonban mindezek ellenére nem módosította a kormány. Mindezek alapján a kormány idén (szemben a 2015-ös kedvező évvel) egyáltalán nem lesz kényelmes helyzetben, már ami a költségvetési folyamatokat illeti.

Makropálya: nagy lassulás még CSOK-kal isRomhányi Balázs, a KFIB ügyvezetője a technikai kivetítés bemutatásakor hangsúlyozta, hogy eltértek a megszokottól, ugyanis a kihirdetett jogszabályokon felül más intézkedéseket is figyelembe vettek, így a CSOK új változtatásait, melynek rendeletei nem jelentek meg a beígért február 3-i napra. 2015-ben 2,9% lehetett a gazdasági növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés