Előfizetői tartalom

Így kell eladni közelgő szigornak az újabb jegybanki lazítást

1. A jegybank nagy jelentőségű döntéseket hozott tegnap, amivel elindult a monetáris szigorítás útján. 2. A jegybank ügyes bűvésztrükköket dobott be tegnap, de ha átlátunk ezeken, akkor kiderül, hogy a jegybank sosem volt még ennyire laza, valójában esze ágában sincs szigorítani. Kétféle értelmezés az MNB tegnapi bejelentéseiről, de vajon melyik a helyes? Megmutatjuk, miért is tarthatnak ennyire szét az értelmezések.

Tegnap a Magyar Nemzeti Bank négy fontos döntést, üzenetet ismertetett. Ezeket tekinthetjük a monetáris politika szempontjából fontos lépéseknek, de akár technikai jellegű finomításoknak is. A jelentőségüket (vagy jelentéktelenségüket) akkor érthetjük meg, ha belegondolunk, hogy ezek mekkora változásokat jelentenek a korábbi helyzethez képest. Az alábbiakat érdemes megvizsgálni:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés