Előfizetői tartalom

Így akarja kiengesztelni a MÁV a dolgozókat

Portfolio
A MÁV-csoport vezetése 2,2%-os alapbér-emelést, az alapbér további 0,5%-át (így már összesen 2,5%-át) kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést, továbbá két alkalommal 25-25.000 Ft egyszeri kifizetést ajánlott a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak részére a munkabéke fenntartása érdekében a ma reggelre összehívott szakszervezeti egyeztetésen. A vállalat munkáltatói saját hatáskörben, a rendelkezésre álló források terhére vállaltak kötelezettséget a vasutas munkavállalók jövedelmi helyzetének javítására - olvasható a MÁV-csoport közleményében.

A javaslat szerint a munkáltató a 2,2%-os alapbér-emelést visszamenőlegesen, 2016. január 1-jei hatállyal hajtja végre azon munkavállalók esetében, akiknek az alapbére nem haladja meg a 450.000 Ft-ot. Emellett ezen dolgozóknak két alkalommal - Vasutasnapkor a júniusi, illetve karácsony előtt a novemberi munkabérrel - 25-25.000 Ft egyszeri kifizetést teljesít. Ez MÁV-csoport szinten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés