Előfizetői tartalom

Így éledezik a magyar gazdaság (3.)

Portfolio
Tavaly az utolsó negyedévben 0,5 százalékkal bővült a magyar gazdaság előző három hónaphoz képest. Ez ugyan 0,1 százalékponttal kisebb szám, mint amit a KSH a gyorsbecslésében közölt, de az összképet nem változtatja. Az éves növekedési ütem megegyezik az előzetesen közölt 2,7%-kal. A részletes adatok több érdekességet is tartogattak a növekedés szerkezetét illetően.

A 2013 utolsó negyedévében regisztrált 2,7%-os éves bővüléshez fogható növekedési ütemet utoljára hét éve láthattunk. A negyedéves alapú 0,5 százalékos bővülés kisebb, mint amit a megelőző negyedévben láthattunk, de az előzetes várakozásokat így is meghaladta.De hogy jött ez ki? A 4. negyedévben azt láthattuk, hogy az építőipar és a mezőgazdaság két számjegyű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés