Előfizetői tartalom

Így hasított a magyar gazdaság

Portfolio
Tavaly az utolsó negyedévben 2,8%-kal bővülhetett a magyar gazdaság - ez derül ki a Portfolio piaci várakozásokat feltérképező körkérdéséből. Amennyiben az elemzői konszenzus jól előrejelzi a pénteken megjelenő adatot, akkor a GDP-növekedés tovább csökkenhetett az előző negyedévi 3,2%-hoz képest. Ugyanakkor a lassulást mértéke nem lenne olyan jelentős, mint ahogy azt korábban várták a szakértők. Az idén és jövőre tovább fékezhet a gazdaság, de az éves dinamika 2% felett maradhat.

2014 negyedik negyedévében 2,8%-os lehetett az éves alapú GDP-növekedés a felmérésünkben részt vevő elemzők előrejelzése szerint. Ez ugyan már jóval kisebb, mint az év közepi 3,9%-os adat, de a másik oldalról nézve azt is elmondhatjuk, hogy ezt a számot tavaly év elején mindenki elfogadta volna. Ugyanis az év egésze, és ezen belül az utolsó három hónap is jobb eredményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés