Előfizetői tartalom

Így jött össze a meglepő áprilisi büdzséadat (3.)

Portfolio
Az előzetesen közölt adatoknak megfelelően áprilisban 75,9 milliárd forintos többlet keletkezett az államháztartás (önkormányzatok nélkül számolt) központi alrendszerében. A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtök délutáni közlése szerint így az első négy hónapban 666 milliárd forintot tett ki a kumulált deficit, ami az egész éves hiánycél 96,9%-ára rúg. A kedvező áprilisi büdzséadat egyértelműen a kiadási oldal visszafogásával magyarázható. A bevételek ugyanis összességében elmaradtak a tavalyi szintektől, a kiadások ezalatt egynegyedével estek vissza.

Többlet jött össze áprilisban Emlékezetes, a két héttel ezelőtt közölt gyorsjelentés nagy meglepetést okozott az elemzők körében, miután a szakértők kisebb deficittel számoltak az év negyedik hónapjára. A minisztérium azonban már akkor is kiemelte, hogy nem volt váratlan az áprilisi költségvetési egyenlegadat és megfelelt a tárca várakozásainak.Az államháztartás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés