Előfizetői tartalom

Így kerülhet le végre Magyarország a szégyenpadról

Hatalmas várakozás előzi meg az Európai Bizottság pár hónap múlva esedékes állásfoglalását a Magyarország ellen folyó túlzott deficit eljárás kapcsán. Nem kisebb a tét ugyanis, mint hogy Magyarország végre lekerül-e arról az uniós szégyenpadról, ahol a legrégebb óta, a "kezdetektől fogva" tartózkodik. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy a más országokkal szemben folytatott eljárások mikor és milyen körülmények között zárultak le. Több érdekes példára is bukkantunk, amelyek akár Magyarország számára is figyelemre méltóak lehetnek. Nem lehet ugyanis készpénznek venni, hogy már májusban megszületik a pozitív döntés.

Erkölcsi és presztízs kérdés A kormány óriási jelentőséget tulajdonít a túlzott deficit eljárás megszüntetésének és bízik abban, hogy idén - számításai szerint már kora nyáron - lekerül Magyarország az Európai Unió szégyenpadjának nevezett listáról. Az EU-ban példátlan módon kilenc éve folyik az eljárás hazánk ellen. Orbán Viktor miniszterelnök rendszeresen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés