Előfizetői tartalom

Így látja a jövőt az MNB (2.)

Portfolio
A 2015-ös éves átlagos inflációra vonatkozó előrejelzést jelentősen, 2,5%-ról 0,9%-ra rontotta a friss inflációs jelentés ma közzétett főbb számai között az MNB-stáb, de közben a monetáris politikai döntéshozatal szempontjából már fontosabb 2016-os előrejelzést 2,9%-ra "hozta ki". Utóbbi az első előrejelzés 2016-ra és egyúttal nagyon közel esik a jegybank 3%-os közép távú inflációs céljához. Arról, hogy az előrejelzések és a friss jegyanki közlemény kapcsán milyen üzenetek olvashatók ki, alábbi külön cikkünkben írunk. Az mindenesetre látszik, hogy a pénzügyi stabilitás minap felmerült kockázataira is tekintettel a további kamatcsökkentéssel kapcsolatos piaci várakozások bekövetkezési esélye kisebb.

Kapcsolódó cikkünk2014.12.16Orosz csatazajban döntött a kamatokról a jegybankAz MNB a december 11-ig szóló fejleményeket tudta figyelembe venni a most elkészült inflációs jelentésben (igaz ma még csak a főbb számok jelentek meg), így a bekövetkezett olajár-esés jelentős inflációs hatásainak nagy részét is feltehetően be tudta építeni a modellbe. Amint az alábbi táblázatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés