Előfizetői tartalom

Így lehet másodjára is csődbe vinni egy országot

Portfolio
Holnap lejár a türelmi idő Argentínával szemben és beköszönt a formális csőd. Bár a mai napon még van elvi esély a megegyezésre, a kormányzati retorika már a csődeseményre látszik felkészíteni a piacot. Az argentinok ettől minden bizonnyal még mélyebb recesszióba kerülhetnek, és a nemzetközi tőkepiacra való visszatérésük távoli álom marad. Az ország korábbi csődjéből adódó izoláltsága miatt nem valószínű, hogy az "újrázás" más országokat is negatívan érintene.

Megijedtek a piacon Az argentin pénz- és tőkepiacok meredeken estek tegnap, ugyanis semmi jele nem látszott annak, hogy a rendkívül közeli csődveszélyre megoldást találna a kormányzat. A válságos helyzet azért alakult ki, mert az amerikai törvények által szabályozott argentin kötvényekre az illetékes New York-i bíróság megtiltotta, hogy kifizetéseket tegyenek. Tette ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés