Előfizetői tartalom

Ilyet még nem láttunk idén a piacokon

Portfolio
A Portugália legnagyobb bankjának anyacége körüli fizetési nehézségek a portugál kötvénypiacon keresztül egyelőre mérsékelt fertőzést okoztak az eurózóna perifériához sorolt részvény- és kötvénypiacokon, ilyenre idén még nem volt példa. Mindez két hónappal azután történt, hogy Portugália bátor lépéssel lerázta magáról az EU/IMF gyámságát, azaz kilépett a nemzetközi mentőcsomagból. Fontos azt is látni, hogy a befektetők tudnak különbséget tenni az egyes periféria országok között, azaz távolról sem beszélhetünk általános, mindenkit egyaránt sújtó eladói hullámról.

Portugália legnagyobb bankjának anyavállalatáról, a Espirito Santo Financial Groupról tegnap olyan sajtóértesülés jelent meg, hogy nem tudja maradéktalanul kifizetni kötvényeseit (kötvény-részvény cserére készül), ma pedig bejelentette, hogy felfüggeszti valamennyi részvénye és kötvénye kereskedését anyagi gondok miatt. Ez a hír nyilván igen rosszul érintette a legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés