Előfizetői tartalom

IMF-ügy: júniusban tényleg jön az áttörés?

Portfolio
A kormány szerint a jegybanktörvényt érintő módosítások június 4-i parlamenti elfogadásával végleg elhárulhat minden akadály a hivatalos IMF-tárgyalások megkezdése elől. Ebből a szempontból azonban nem mindegy, hogy a jegybanktörvénnyel kapcsolatos ötoldalú egyeztetések (kormány, EU, EKB, IMF, MNB) milyen eredménnyel és mikorra fejeződnek be. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője szerint még nem látni, hogy ezek az ötoldalú tárgyalások mikor zárulhatnak le.

Jegybanktörvény és IMF A Nemzetgazdasági Minisztérium szerdai tájékoztatása szerint Országgyűlés ülésterve szerint a parlament június 4-én szavazhat a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt módosító javaslatról, a törvénymódosítások jogerőre emelkedését követően pedig megkezdődhetnek a formális tárgyalások az IMF-fel és az EU-val. Ezzel kapcsolatban Szűcs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés