Előfizetői tartalom

IMF: A kormány tévedései miatt szenved a gazdaság

Portfolio
Az idén stagnálni fog a magyar gazdaság, és az érdemi növekedéshez más gazdaságpolitikai mixre van szüksége az országnak - állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap, amely ma tette közzé a IV- cikkely szerinti vizsgálódásának eredményeit. Az IMF nem fukarkodik a kritikákkal: bírálja a kiszámíthatatlanságot, a gazdaságba való növekvő mértékű beavatkozást, és a hazai intézmények gyengítésére tett lépéseket egyaránt. Nyugdíjrendszerről szó sem esik, a kamatcsökkentésben szünetet kellene tartani. A költségvetési hiánycél sem az idén, se jövőre nem teljesül további kiigazítás nélkül, az adósságpálya pedig emelkedő.

"Magyarország az elmúlt évtized nagy részében az alacsony növekedéstől és a magas adósságtól szenvedett" - mondta Thanos Arvanitis, az IMF európai ügyekkel foglalkozó osztályának egyik igazgatója és magyar misszióvezetője. "Az elmúlt évekbeli gyenge növekedés a kedvezőtlen külső környezetnek és strukturális tényezőknek tulajdonítható, ilyenek például a gazdaságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés