Előfizetői tartalom

IMF: sok a kockázat Kínában

Portfolio
Az elmúlt hónapokban az egész világ a kínai gazdaság rezdüléseit figyelte, hiszen 35 évnyi intenzív növekedés után jelenleg átalakuláson megy át a távol-keleti ország - olvasható a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hétfőn kiadott közleményében. A szervezet szerint vannak komoly kockázatok, de ha sikeresen menedzselik az átalakulást, akkor az új lendületet adhat az egész régiónak.

Az IMF távol-keleti igazgatójának aláírásával kiadott közlemény szerint Kína az elmúlt években sokat tett azért, hogy a gazdaságot átalakítsa az exportvezérelt növekedési pályáról a fogyasztás és szolgáltatások által vezetett modellre váltson át. Ez a folyamat az import visszaesésével és a pénzügyi piacok volatilitásával jár együtt, illetve félelmeket táplál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés