Előfizetői tartalom

Fenyegető kijelentést tettek az oroszok

Portfolio
Miután kedden kínzások nyomán meggyilkolták az ukrán államfõ pártjának egyik tagját Kelet-Ukrajnában, Alekszander Turcsinov bejelentette, hogy újabb katonai akció indul a kelet-ukrajnai szakadár csoportok "megtisztítására". Ezt ma délelõtt megerõsítette az ukrán miniszterelnök-helyettes is. A tegnap Kijevben tartózkodó amerikai alelnök is világosan figyelmeztette Moszkvát, hogy ha nem enyhíti a kelet-ukrajnai feszültséget, akkor rövidesen újabb szankciókat kaphat a nyakába. Moszkva azt hangsúlyozta, hogy el tudja viselni a gazdasága az újabb büntetéseket, illetve azt jelezte, hogy az Északi-Sark környékén fokozottabb jelenlétet szeretne az energiaszükségletei miatt. Ma az orosz külügyminiszter a 2008-as grúziai katonai bevonulás lehetőségére utalt, ha az orosz érdekek sérülnek Kelet-Ukrajnában.

2014. április 23. 14:31 Megosztás Újabb frontot nyit Putyin a Nyugattal szemben? Miközben Ukrajnában ismét növekszik a feszültség, az orosz elnök egy másik fronton is a Nyugattal való konfrontáció erősödését előrevetítő kijelentést tett. Oroszország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés