Előfizetői tartalom

"Innen már nincs visszaút Putyinnak"

Portfolio
Az orosz állami média által hangoztatott összefüggések és Vlagyimir Putyin népszerűségének a Krím annektálása óta látott megugrása miatt nem valószínű, hogy az orosz elnök változtatna azon az irányvonalon, amit eddig az orosz-ukrán válság során követetett - foglalja össze a kilátásokat kedd esti elemző anyagában a Reuters. A brit hírügynökség szerint így az orosz elnök már túlhaladt azon a ponton, ahonnan vissza lehetne fordulni, azaz a helyzetet enyhíteni lehetne, így tehát a nyugati vezetők hiába reménykednek a megenyhülő orosz álláspontban.

A hírügynökség idézi az egyik veterán orosz politikai kommentátort, Nyikolaj Svanidzset, aki szerint az orosz állami vezetés nagy tapasztalatokkal rendelkezik, de nem gondolja, hogy jól értelmezné a nyugati mentalitást. Mivel ő jól ismeri az állami vezetők karakterét, így nem számít arra, hogy bármikor is bocsánatkérésre kerülne sor a folyamatban (pl. a maláj gép katasztrófájában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés