Előfizetői tartalom

Ismét terjed a rémhír a magyar minimálbérről

Portfolio
Valóban Magyarországon az egyik legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban, de - az ismét terjedő rémhírekkel ellentétben - az nem igaz, hogy a románok többet tudnának vásárolni a legkisebb fizetésből. Bár már írtuk, de úgy tűnik, nem lehet elégszer hangsúlyozni: SOHA ne számolj bruttó minimálbérből életszínvonal-mutatót, mert SEMMI ÉRTELME.

Magyarországon az ötödik legalacsonyabb a minimálbér az Európai Unióban - derült ki az Eurostat adataiból. Az EU-ban 22 országban alkalmaznak minimálbért. Magyarországon 445 euró a bruttó minimálbér 2018-ban, amivel abba a legalacsonyabb minimálbért alkalmazó országcsoportba tartozik. Ezzel megelőzzük Lettországot (430 euró) és Horvátország (462) között helyezkedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés