Előfizetői tartalom

Ismét vághatnak Matolcsyék?

Portfolio
Makrogazdasági elemzők egybehangzóan az alapkamat tartására számítanak a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának idei első ülésén. Sőt, év végére is 2,1 százalékot vár a piac, jövőre pedig szigorításokat. Ennek ellenére egyáltalán nem tiszta a kép: inflációs kockázat lényegében nincs, sőt az európai monetáris politika is lefelé irányuló nyomást gyakorol a kamatok alakulására, vagyis akár a további kamatcsökkentés feltételei is adottak lehetnek. A következő hónapok nagy kérdése: vajon elszánja-e a magát az MNB még egy kis kamatcsökkentésre?

A Portfolio által megkérdezett elemzők kivétel nélkül a jegybanki alapkamat tartására számítanak a Monetáris Tanács idei első kamatdöntő ülésén. A szakemberek többsége az év végén is hasonló szintre számít, ami a deflációs veszélyben lévő Európában nem igazán mondható ambiciózus lazításnak, de ne feledjük, hogy egy évvel ezelőtt még 2 százalékponttal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés