Előfizetői tartalom

Mikor leszünk mi is készpénzmentes ország?

Portfolio
Egyre kevesebb szektor futhat el a technológiai fejlődés elől, és már a viszonylag konzervatívnak számító pénzügyi világot is eléri az átalakulás. Már Magyarországon is forró téma a pénzügyi infrastruktúrák átszervezése, illetve az azonnali átutalás és a mobilfizetés. Ez pedig még csak a kezdet, mert számos további égető kérdés van a pénzügyi informatikával kapcsolatban: például, hogy mikor leszünk készpénzmentes ország, milyen technológia válthatja fel a bankjegyeket, és a változások hogy érintik majd a pénzintézeteket? Számtalan izgalmas és aktuális kérdés merül fel, amelyekre választ kaphat a Portfolio Pénzügyi IT konferenciáján.

Mi vár a magyar pénzügyi infrastuktúrára?A pénzügyi világ és az informatika összefonódása Magyarországon is egyre látványosabb. Az MNB tavaly ősszel jelentette be, hogy néhány éves időtávon az azonnali átutalás bevezetését tűzték ki célul. Bartha Lajos, az MNB pénzügyi infrastruktúrák igazgatója a Portfolio-nak elmondta, a Girónál már vizsgálják annak a lehetőségét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés