Előfizetői tartalom

Ítéletet mondtak Matolcsyék új céljáról a londoni elemzők

Portfolio
A londoni elemzők is igencsak meglepődtek azon, hogy a magyar jegybank a vártnál nagyobb, 20 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre. Többen is úgy értékelik a lépést, hogy a Monetáris Tanács zárásként még "durrantott" egy nagyot. Ezek fényében szerintük már nem váratlan, hogy a Matolcsy György vezette tanács bejelentette a kamatcsökkentési ciklus végét. Abban is egyetértenek, hogy 2015 végéig nem maradhat ezen az alacsony szinten az alapkamat, jövő év második felében emelésre kényszerülhet a jegybank.

Ez Matolcsy személyes célja lenne? A Morgan Stanley londoni közgazdásza, Pasquale Diana a keddi események kapcsán kiemeli: a Magyar Nemzeti Bank júliusi ülése sokkal izgalmasabb volt, mint azt feltételezni lehetett. A jegybank ugyanis 20 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre, egyben határozottan jelezte, hogy vége a kamatcsökkentési ciklusnak és kísérletet tesz az MNB előretekintő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés